Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας
13-16 Οκτωβρίου 2016
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι της Σωματικής Ψυχοθεραπείας
και όλων των σχετικών χώρων,

δύο μήνες περίπου μας χωρίζουν από την ημερομηνία έναρξης του
15ου  Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Σωματικής Ψυχοθεραπείας και το Πρόγραμμά του έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Όπως ήδη γνωρίζετε το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από  την ΕΑΒΡ (European Association for Body Psychotherapy) και την ΠΕΣΩΨ (Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας) στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) από τις 13έως τις 16 Οκτωβρίου 2016.

Το θέμα του Συνεδρίου «O Ενσώματος Εαυτός στην Κοινωνία της Αποσύνδεσης - Σωματική Ψυχοθεραπεία 2016», φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύγχρονο ρεύμα των θεωριών της ενσωμάτισης το οποίο σαρώνει τον φιλοσοφικό και διεπιστημονικό κόσμο της εποχής μας, εντοπίζοντας τη σημασία του σώματος σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης πραγματικότητας. Επιπλέον, να διερευνήσει τις παραμέτρους και τις όψεις της διαρκώς αυξανόμενης κρίσης που διανύει η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία, λόγω της απ-ενσωμάτισης του νου και τηςαπόσχισης του ανθρώπου από τις βιολογικές ρίζες του στην ζωή και τη φύση.

Μέσα από τις τρεις Κεντρικές Ομιλίες του Συνεδρίου, κάθε μία από τις οποίες θα παρουσιαστεί από δύο συναδέλφους (έναν  εκπρόσωπο από το κάθε  φύλο), θα επιχειρηθεί ένας διάλογος  μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό, πάνω στα κεντρικά ζητήματα του τίτλου του Συνεδρίου.
Ένας διάλογος με στόχο να συναντηθούμε ως Ψυχοθεραπευτές που έχουμε στο επίκεντρο της θεραπείας την ενότητα σώματος και νου, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις, για να συνεχίσουμε να προσδιορίζουμε αυτά που μας ενώνουν και ορίζουν τον κοινό μας χώρο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και αυτά που μας διαφοροποιούν και μας εμπλουτίζουν.

Με το  ίδιο πνεύμα του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων θα πραγματοποιηθούν και οι συζητήσεις στα  έξι Στρογγυλά Τραπέζια και τα δύο Συμπόσια, Επιστήμη και Έρυνα στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και Ψυχοθεραπεία και Πολιτική την περιγραφή των οποίων μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες.

Το Πρόγραμμα των ομιλιών του Συνεδρίου πλαισιώνεται από Προσυνεδριακά Εργαστήρια (11 & 12 Οκτωβρίου) μέσα από τα οποία διακεκριμμένοι συνάδελφοι  θα μας προσφέρουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους.

Επισκεφτείτε την σελίδα https://congress.eabp.org/2016/el/registration-page/
για την εγγραφή σας στα Προσυνεδριακά Εργαστήρια ή επικοινωνήστε με την γραμματεία στο congress@eabp.org με την κα Ολυμπία Βέλλου

Επίσης στην διεύθυνση https://congress.eabp.org/2016/el/programme/sounion/
μπορείτε να ενημερωθείτε για το Μετασυνεδριακό Εργαστήριο που θα γίνει τηνΔευτέρα 17 Οκτωβρίου στον Ναό της Αθηνάς στο πλαίσιο της Εκδρομής μαςστο Σούνιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα Προσυνεδριακά εργαστήρια όπως και το Μετασυνεδριακό δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή παρακολούθησης του Συνεδρίου. Προτείνουμε να κάνετε την εγγραφή σας άμεσα επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμμένος.

Εκτός από τα Προσυνεδριακά, ένας μεγάλος αριθμός (γύρω στα 70)Βιωματικών, Θεωρητικών και Αλληλεπιδραστικών εργαστηρίων (τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην τιμή παρακολούθησης του Συνεδρίου)  θα λάβουν χώρα παράλληλα με τα δύο Συμπόσια και  δύο από τα Στρογγυλά τραπέζια του Συνεδρίου.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συναντηθούμε ως επιστήμονες, ερευνητές, θεραπευτές και παιδαγωγοί και κυρίως ως άνθρωποι για να μοιραστούμε την γνώση, τις εμπειρίες και
τις διαδρομές που διανύει ο καθένας μέσα στο δικό του πεδίο*. Διαδρομές  οι οποίες συναντούνται στον κοινό τόπο του «σώματος» μας που είναι η πύλη για την υποκειμενικότητά μας, την αλήθεια μας και την ανθρωπιά μας.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου καθώς και όλων των εργαστηρίων στα οποία θα συμμετάσχετε, θα σας δωθεί Bεβαίωση με τον ακριβή αριθμό ωρών τους. Την Βεβαίωση αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για την πιστοποίηση της CPD σας αλλά και να την συμπεριλάβετε στο Βιογραφικό σας.

Με εκτίμηση

Σοφία Πετρίδου
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Παναγιώτης Σταμπόλης
Πρόεδρος της  Επιτροπής Επιστημονικού Περιεχομένου του Συνεδρίου