Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

1η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας της ESRA - 1st ESRA European Day of Regional Anaesthesia (ESRA E - Day: Local Face to Face Meetings)

cid:image001.png@01D34049.C3F12F30

Προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας
Κύριο Κωνσταντινίδη Σταύρο


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Εκ μέρους του ΔΣ της ESRA Hellas (Ελληνικό Τμήμα της ESRA / European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy – Ζώνη Ελλάδας και Κύπρου), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μελλοντική Επιστημονική Εκδήλωση που διοργανώνει η ESRA Hellas σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία ESRA, τον Ιανουάριο του 2018, και με τίτλο "1η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας της ESRA – 1st ESRA European Day of Regional Anaesthesia".

Σε αυτό το πλαίσιο, ευγενικά παρακαλούμε όπως αναρτήσετε σχετικό ενημερωτικό υλικό (που επισυνάπτεται) στην ιστοσελίδα Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας και, εφόσον είναι εφικτό, όπως κοινοποιήσετε ενημερωτικό email στα μέλη σας, προκειμένου να ενημερωθούν για την προαναφερθείσα εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (European Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy – ESRA) διοργανώνει για πρώτη φορά την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας (ESRA E – Day), το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. 20 ευρωπαϊκές πόλεις, σε 7 διαφορετικές χώρες, λαμβάνουν μέρος την ίδια ημέρα, με κοινό επιστημονικό πρόγραμμα και με στόχο τη διαδραστική συνάντηση ειδικευόμενων και ειδικευμένων αναισθησιολόγων στις σύγχρονες Τεχνικές Περιοχικής Αναισθησίας.
Είναι τιμή για την Ελλάδα να έχει επιλεγεί ως μια από τις 7 ευρωπαϊκές χώρες, που συμμετέχουν σε αυτή την Επιστημονική Εκδήλωση. Το ΔΣ της ESRA Hellas (Ελληνικό Τμήμα της ESRA – Ζώνη Ελλάδας και Κύπρου) επέλεξε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως τις δύο πόλεις – σταθμούς, που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.
Βασική μας επιδίωξη είναι η συζήτηση καινοτομιών και ο συνδυασμός της θεωρητικής γνώσης με την κλινική μεθοδολογία και την εφαρμοσμένη πρακτική άσκηση στον ευρύ τομέα της Περιοχικής Αναισθησίας. Με τη συμμετοχή μας αυτή σηματοδοτούμε ένα νέο ξεκίνημα στην ενθάρρυνση της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης και στη διάδοση της γνώσης, στο πλαίσιο διαδικασιών ποιοτικής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των Ελλήνων Αναισθησιολόγων.
Η Εκδήλωση στην Αθήνα θα λάβει χώρα στο Μικρό Αμφιθέατρο, στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ η Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ".
Οι δύο εκδηλώσεις, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τελούν αντίστοιχα υπό την Αιγίδα
(α) της Α' Αναισθησιολογικής Κλινικής - Κέντρου Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής
της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
(β) της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας
της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Κάθε εκδήλωση ξεχωριστά έχει μοριοδοτηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) με 8 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CME CPD Credits), ενώ και οι δύο εκδηλώσεις έχουν λάβει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) 
Η εγγραφή στην 1η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη παρέχεται δωρεάν από το ΔΣ της ESRA Hellas προς τους Έλληνες και Κύπριους συναδέλφους, ενώ η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η εγγραφή ή η ανανέωση εγγραφής των συμμετεχόντων στην ESRA για το έτος 2018 (ESRA – ESRA Hellas Joint Membership).
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά πόλη είναι περιορισμένος, και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής, τόσο για την εκδήλωση της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης,
στη Γραμματεία της ESRA Hellas (Ελληνικό Τμήμα της ESRA - Ζώνη Ελλάδας και Κύπρου):
Κα Ευανθία Βλαμοπούλου
Τηλέφωνο & Fax+30 210 7286169
Κινητό: + 30 6984 506866
Ιστοσελίδα: www.esrahellas.grwww.esraeurope.org

Για την Αφίσα της Εκδήλωσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κάντε κλικ εδώ.
Για το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης της Αθήνας κάντε κλικ εδώ.
Για το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Εκδήλωσης της Θεσσαλονίκης κάντε κλικ εδώ. 

Εκ μέρους του ΔΣ της ESRA Hellas (Ελληνικό Τμήμα της ESRA - Ζώνη Ελλάδας και Κύπρου), σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με το ίδιο πνεύμα ανανέωσης και σε αυτή την προσπάθειά μας.
Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς, 
 
Εριφύλη Αργύρα
Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ESRA Hellas

Ελένη Μόκα
ESRA & EDRA Board Member
Γενική Γραμματέας ESRA Hellas
ESRA E - Day Country Representative for Greece