Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό - 13-12-2016






Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό
 
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
 
 
Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της 12/12 ομόφωνα αποφάσισε να απευθυνθεί σε εσάς για το θέμα των αιμοληψιών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λόγω των διαστάσεων που αυτό έχει λάβει.
Περιληπτικά, η απόφαση του προέδρου του Δ.Σ οι αιμοληψίες των ασθενών στους θαλάμους να διενεργούνται από τους ειδικευομένους των κλινικών, παρά την αντίθετη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου και του συνόλου των ιατρών, δημιουργεί αδικαιολόγητες δυσλειτουργίες και προκάλεσε την παραίτηση του επιστημονικού συμβουλίου.
Το Δ.Σ του Ι.Σ.Θ. θεωρεί ότι:
α) Οι ειδικευόμενοι δικαιούνται να λαμβάνουν εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της οποίας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλες εργασίες κανενός είδους.
β) Το σύστημα αιμοληψιών που εμπνεύστηκε η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ είναι πρωτοφανές και παράδοξο ιδιαίτερα όταν αυτό υποτίθεται ότι εφαρμόζεται για οικονομία πόρων!!! Επ’ αυτού θα θέλαμε κάποιος να εξηγήσει πως θα προκύψει η οικονομία.
γ) Η διοίκηση του νοσοκομείου επέδειξε συμπεριφορά στους ιατρούς και ιδιαίτερα προς το επιστημονικό συμβούλιο και τον πρόεδρό του, αχαρακτήριστη με εντολές που θα άρμοζαν σε «ιδιοκτήτη φέουδου».
Για όλα τα παραπάνω ζητούμε την παρέμβασή σας προς τους υπαίτιους της δημιουργίας αυτού του περιττού προβλήματος.
 

 Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας 
 Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Νίτσας Νικόλαος