Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

1st International Course on Mesothelioma, 22-10-2016, Ιατρικό Διαβαλκανικό, Θεσσαλονίκη

Προς το Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ημερίδα που οργανώνουμε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, με αποκλειστικό θέμα το μεσοθηλίωμα, στις 22 Οκτωβρίου 2016.  Στην ημερίδα αυτή που θα έχει σεμιναριακή μορφή, θα συμμετέχουν ειδικοί συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε το θέμα να παρουσιαστεί σε όλες του τις διαστάσεις, από τις εμπλεκόμενες ειδικότητες του επιδημιολόγου, ακτινολόγου, παθολογοανατόμου, πνευμονολόγου, θωρακοχειρουργού, ακτινοθεραπευτή και παθολόγου ογκολόγου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε συναδέλφους από διάφορες ειδικότητες που εμπλέκονται στην διάγνωση και θεραπεία του μεσοθηλιώματος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην χειρουργική αντιμετώπιση, λόγω της σημασίας της στην ριζική αντιμετώπιση της νόσου αυτής. Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων, κορυφαίοι χειρουργοί διεθνούς εμβέλειας.
Πιστεύουμε ότι με την εστίαση σε μια και μόνη νόσο θα επιτύχουμε την απαραίτητη εμβάθυνση στην κατανόησή της αλλά και την απαραίτητη στην σημερινή εποχή διατομεακή παρουσίασή της και στην γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.  Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει και θα εμπλουτίσει την επιστημονική αυτή εκδήλωση.
       Με τιμή,
 Η Οργανωτική Επιτροπή
 
 

Φιλίππου Δημήτριος
Χρήστος Εμμανουηλίδης
Μπάκα Σοφία
Καρδιο-θωρακοχειρουργός
Ογκολόγος-Παθολόγος
 
Ογκολόγος-Παθολόγος